Pablo Polledri is an independent filmmaker that enjoys carrying out all processes necessary to develop his creations. He has independently done several short films that have been exhibited worldwide.
He currently works as a freelance animator, motion graphics designer and illustrator for brands and studios across a wide range of media, including film, television, mapping projection, advertising and web content.

 

Filmography

El último viaje (2006)
Los Pecadores (2007)
Recordando (2007)
Lágrimas demasiado Tarde (2007)
La mitad del Amor (2008)
Tabaco-western (2009)
Rechazo (2010)
Incordia (2010)
La máquina de Dios (2011)
Apple Pie (2011)
El candidato (2012)
Momentos (2012)
Sr. Gutiérrez (2013)
Sinécdoque (2014)
Corp.
(2016)
Bon Appétit (2017
)
Loop (2021)


Awards
· In The Palace 2022 – Best Animation (qualified for Academy Awards®) Bulgaria
· Festival de Cine Español de Málaga 2022 – Cortos animazine (Biznaga de plata al mejor cortometraje) España
· Festival de Cine Español de Málaga 2022 – Cortos animazine (Biznaga de plata Premio del público) España
· Animac 2022 – Mostra Animacion de Cataluña (Premio del Público) España
· Anima – Brussels Animation Film Festival – Shorts (Premio del Público) Bruselas
· Anima – Brussels Animation Film Festival – Shorts (Premio de la prensa a mejor cortometraje) Bruselas
· Animator Animated Film Festival – Shorts 2022 (Premio del público) Polonia
· Rencontres Cinema Europeen Vannes 2022 – Shorts (Mejor cortometraje de Animación) Francia
· Premios Fugaz 2022 (Mejor cortometraje de animación) España
· Premios Fugaz 2022 (Mejor banda sonora) España
· Lenola Film Festival – Inventa un film – Short (Tercer premio en la Categoría de Animación) Italia
· Klein Film Festival (Mejor Cortometraje) Croacia
· Almagro International Film Festival (Mejor Cortometraje de Animación) España
· San Gio Video Festival (Mejor Animación) Italia
· Lago Film Fest (UNICEF Jurado Joven) Italia
· Butoni Film Fest (Mejor Cortometraje de Animación) Italia
· Festival Internacional de Cine de Sax – FICS (Mejor Cortometraje de Animación) España
· Festival Corto Ciudad Real (Mejor Cortometraje de Animación) España
· Festival Corto Ciudad Real (Premio del Público) España
· 22º Festival Internacional de cine de Lanzarote (Premio del Público) España
· 22º Festival Internacional de cine de Lanzarote (Mención Animación) España
· Festival de Cine Fantástico de Sant Boi, Shorts – (Mejor Cortometraje) España
· Madrid Kid Film Festival (Mejor Cortometraje Sección Oficial +15) España
· Trame Indipendenti Festival 2022 (Premio del Público) Italia
· Trame Indipendenti Festival 2022 (Mejor Cortometraje de Animación) Italia
· Festival de Cortometrajes de Avila, Avilacine (Mejor cortometraje de animación) España
· Festival de Cortometrajes de Avila, Avilacine (Premio del público) España
· Le Courtivore (Premio del público) Francia
· Haapsalu Horror and Fantasy Film Festival – (Navigator Pirx prize) Estonia
· Cryptshow Festival – Sant Adrià del Besòs 2022 (Mejor banda sonora) España
· Semana de Cine de Saldaña – (Premio Especial del Público ‘Fernando Urgellés’) España
· Festival Cinéma espagnol Nantes 2022 (Premio del público) Francia
· Certamen de Cortometrajes de Carabanchel 2022 (3º Premio) España
· Animacción – A Coruña 2022 (Mejor cortometraje) España
· Certamen de Cortometrajes de Bujaraloz 2021 (Mejor cortometraje de Animación) España
· Festival Kinoarte De Cinema (Best Film Award by the Viewers’ Choice) Brasil
· Baixada Animada 2021 (Mención de Honor) Brasil
· Festival de Cine Independiente de Elche 2022 (Mejor Cortometraje de Animación) España
· Festival Iberoamericano de Huelva 2021 (Best international shortfilm) España
· Festival de Cortos Villa de La Orotava (Premio del Público) España
· Festival Animaevka 2021 (Honor Mention: For A Powerful Charge Of Optimism) Bielorrusia
· Festival Cortoons – Gandía 2021 (Best international shortfilm 4-10 min) España
· Certamen de Cortos de Arnedo Octubre Corto 2021 (Best Animated shortfilm) España
· Festival Atmosphères 2021 (Premio de Jurado al Mejor Cortometraje) Francia
· Festival Atmosphères 2021 (Premio del Público) Francia
· Festival Atmosphères 2021 (Premio del Jurado Estudiantil al Mejor Cortometraje) Francia
· Weird – Festival de Cortos de Animación 2021 (Premio del Público al Mejor Cortometraje Nacional) España
· Weird – Festival de Cortos de Animación 2021 (Mención Especial del Jurado Sección Nacional) España
· Festival de Cine de Ponferrada 2021 (Retina Un toque de humor al Mejor Corto de Humor) España
· Ismailia Film Festival 2022 (Mención) Egipto
· Festival CineLebu (Mención del jurado) Chile
· Festival De Curtametraxes De Comedia – RIR 2021 (Mejor Corto Animado) España
· Festival Internacional de Cortometrajes ShortyWeek 2021 (Mejor Corto Animado) España
· Festival de Cine de Comedia Tarazona y Moncayo 2021 (Mejor Música Original) España
· Zabut – International Animated Short Festival 2021 (Premio Del Público) Italia
· Festival de Cortometrajes Caostica  2021 (Mención Caostica Animación) España
· Premios Quirino de la animación Iberoamericana (Mejor Diseño de Sonido Música Original de Obra de Animación) España
· Festival Inter. del Nuevo Cine Latinoamericano (Best Animation), Cuba
· Enmut 2016 (Best Script), España
· Catacumba (Public Prize), España
· Animakon Fest (Innovation Award) España
· Festival Internacional de Cine de Pehuajo (Best Nacional film), Argentina
· Festival La Fila (best animation), España
· Uncipar (Premio RAFMA best shortfilm), Argentina
· Uncipar (Premio ACCA best shortfilm), Argentina
· Corti a Ponte (best animation), Italia
· Promofest – short of the year (Special Mention), España
· Festival de Cine Político – (Special Jury prize) Argentina
· Festival Internacional de Cine de Derechos Humanos (CINEAR prize to the best film), Argentina
· TAFFNY2017 – AMERICAS FILM FESTIVAL NY (Best animated shortfilm) USA
· Caostica 15 (Best Animation) España
· XVI edition of Euganea Film Festival (Jury Special Mention), Italia
· XIII MARFICI – Best Film, Argentina
· VI Gioiosa in Corto – Best Animation, Italia
· 2° Canal de Panamá International Film Festival – Best Animation, Panama
· Carton 2017 – Special Mention Colectivo Cartón, Argentina
· 24º Festival de Cine Latinoamericano Rosario – Cinemateca Prize to the Best educational short film, Argentina
· FesticineKids 19, Special Mention Adults Jury, Colombia
· FesticineKids 19, Special Mention Kids Jury, Colombia
· Shorts México, Best Ibero-American Animation, Mexico
· Novara Cine Festival 2017, Best Animation, Italia
· Sapporo International Short Film Festival & Market, Best Animation, Japan
· Maipu Cortos, Public Prize, Argentina
· Maipu Cortos, Jury Mention, Argentina
· BAF – Brasilia Animation Festival, Best Film, Brasil
· Festival Internacional del Cortometraje FIC ESMI, 2ª Jury Mention, Argentina
· Buffalo International Film Festival, Best Animation, USA
· Arte Nonstop Festival, Special Mention, Argentina
· 9°Festival Provincial de Cine Mirada Oeste, Mención del Jurado, Argentina
· 9°Festival Provincial de Cine Mirada Oeste, Mención de Prensa, Argentina
· Trani Film Festival, Best Animation, Italia
· Novara Cine Festival, Best Animation, Italia
· Pantalla Latina 2017, Public Prize, Suiza
· The carrboro film festival, Best Animation, USA
· Festival Internacional De Cine De Latinoamericano Latium, Best Animation, México
· Multivision Festival, Special Mention for the Best social animation, Russia
· El Ventilador 2018 Mejor Corto Nacional Argentina
· El Ventilador 2018 Mejor Corto RAFMA Argentina
· Festival de Cine de Chascomús Mejor Animación Argentina
· Brazilian International Labour Film Festival / Mostra CineTrabalho (Workers of the World Award) Brasil
· Atami Film & VR Festival (Best Animation Award) Japón
· 7mo Festival Nacional de Cine Leonardo Favio en Bolívar (Mención Especial del Jurado) Argentina
· 7mo Festival Nacional de Cine Leonardo Favio en Bolívar (Mención Especial Centro Cultural Recoleta) Argentina
· Pizza, Birra y Cortos 2018 (Mejor Cortometraje) Argentina
· 9° Festival Cinematográfico «Visión Ribereña» (Mejor Cortometraje) Argentina
· 9° Festival Cinematográfico «Visión Ribereña» (Mención Mejor Animación) Argentina
· 9° Festival Cinematográfico «Visión Ribereña» (Mención Mejor Guión) Argentina
· Festival Nacional de Cortometrajes de Ranelagh – Cine Bajo la Luna (Mejor Cortometraje) Argentina
· TAFIC / festival internacional de cine de tapiales (Mejor Animación) Argentina
· Festival Itinerante De Cine del Tolima Ve y se Ve (Mención de Honor a mejor película de cortometraje Internacional de Genero suspenso) Colombia
· FICA (Mejor Corto) Brasil
· Festival VideoBabel 2019 (Mejor Animación Latinoamericana) Perú
· Noche de Monos (2º Premio) Chile
· CINEMINUTO CÓRDOBA 2019 (Premio Rafma) Argentina
· FIC ESMI (Primera Mención) Argentina
· Festival Cartón (Mejor Microcorto Argentino) Argentina
· Fesaalp (Mejor corto minuto) Argentina
· UNICA (Gold Medal & Special Award for Remarkable Sound) Viena
· Baix animada (Best Foreign Film) Brasil
· Uncipar 2013 – Argentina (Unica Selection)
· X Festival Internacional de Cortometrajes FENACO Lambayeque Perú 2013 (2 Best International Animation) Peru
· Uy Festival 2013 (Mención Especial) Colombia
· Notodofilmfest 9 (Mención Especial) España
· Notodofilmfest 9 (Best Latinoamerican film) España
· Carton 3 (Best flash film) Argentina
· Premio Audiovisual a la producción Audiovisual – Animación (1 Prize) Argentina
· Mirada Oeste (Best Film and Public Prize) Argentina
· Tandil Cine (Best Film) Argentina
· Pizza Birra y Cortos 7º (Best Animation) Argentina.
· Malcine (Specil Mention) Uruguay
· Tandil Cortos 8 (2° Best animation) Argentina
· A Caverna (1° Mention) Brasil
· Tandil Cortos 8 (2 lugar video minuto) Argentina
· Cortoons 2008 (Best Flash Animation) Italia
· Notodofilmfest 5 (Best Animation Film) España
· Animatu (Best 2D animation) Portugal
· ACAT Festicurts (Best Animation) España
· Golosina Visual 05 (2° place) Mexico
· Intermón Oxfam (2° place) España
· Tandil 7 (2° place) Argentina
· Cine/Corto Tapiales (Best Animation) Argentina
· Cartón 2011 (Flash IDAC prize) Argentina
· 1 Festival Internacional de Cortos Olavarría 2007 (Special Mention) Argentina
· Concurso Nacional de Cine y Video Independiente/Cipolletti 2011 (Public Prize) Argentina
· Premio Audiovisual a la producción Audiovisual – Animación (1° Mentión) Argentina
· Notodofilmfest 6 (Special Mention) España
· Nontzeflash 2007 (2 place) España,
· Cortoons 2007 (Best Animation) Italia
· FestiFreak (1° prize – best Animation) Argentina
· 2º Festival de Marcos Juárez 2007‏ (Public prizee) Argentina,
· Fejorel (Jury Mention) Argentina
· 1er Festival Internacional de Cine de Gualeguaychú (Jury Mention) Argentina
· Uncipar 2008 (Best Animation) Argentina
· Canal (á) (Cortoscopia Prize) Latinoamerica
· Maipu Cortos (Jury Mention), Argentina
· Cortopolis (Jury Mention) Argentina
· Bivi H (2° place) Argentina
· Tapiales (Jury Mention) Argentina
· Pizza,birra y cortos 4º (Best Animation) Argentina
· Tandil Cortos 6 (Jury Mention) Argentina,
· Mirada en Cortos ((Jury Mention) Argentina,
· Festival al Extremo (Best Animation) Argentina
· Golosina Visual 04 (3° place) Mexico
· Casertanimata (Best short movie realized with Flash) Italia
· Festival Internacional del Nuevo Cine Latinoamericano (3º Coral Prize) La Habana, Cuba
· La Pedrera (Jury Mention) Uruguay
· Caostica (Jury Mention) España

_______
Others
+ Retrospective in Festival Cartón 2019, Argentine.
+ Retrospective in Anima Latina 2017, Argentine.
+ Retrospective in Festival Cortoons, Italy
+ Retrospective in Maipu Cortos, Argentine.
+ Nominated for Condor de Plata 2018, Argentine
+ Juror at Anima Latina 2018
+ Juror at Festival de la Havana 2017
+ Juror at Maipu Cortos 2017
+ Animation Class in Animatu, Portugal.
+ Selected for Saatchi & Saatchi ad agency from London for the «Saatchi & Saatchi New Directors’ Showcase 2008» presented in Cannes Lions International Advertising Festival.
+ Selected by Shots Magazine from London to the edition: New Director 2007 – Rest of World.